Почиње „Карловачко ликовно лето”

Продајном изложбом која ће бити одржана у четвртак од 18 сати у галеријском простору Солског дома у Сремским Карловцима, званично почиње манифестација Карловачко ликовно лето, у организацији тамошњег ликовног удружења „Карловачка цртачка школа“.
2
Фото: Карловачка цртачка школа

На изложби ће бити представљени радови више од 40 аутора. Њоме ће се озваничити и почетак рада галерије након реновирања, а која ће бити отворена током наредна четири месеца.

Како каже ПР менаџер манифестације Марија Петровић, идеја је да у поменутом простору од прве, временом изложбе расту у квалитету и обиму.

- У плану је и стална колективна поставка коју би чинила дела више од 20 академских уметника – каже Марија Петровић. – Осим тога, „Карловачка цртачка школа“ организоваће и креативни рад са децом сваког петка, суботе и недеље, о чему ће јавности бити благовремено обавештена. С обзиром на то да су млади све чешће, из потребе за стимулишућим садржајима, окренути ка Новом Саду, наша је дужност да подсетимо и поново осветлимо и отворимо локалне квалитете и прилике.

Ликовно удружење „Карловачка цртачка школа“ настало је 2016. године и носи име по првој цртачкој школи митрополита Стевана Стратимировића, основаној 1809. Поред деловања у области ликовне уметности, бави се и едукацијом деце и младих.

Све о предстојећим изложбама и радионицама са децом и младима моћи ће да се види на сајту „Карловачке цртачке школе“, као и на истоименој Фејсбук страници (http://karlovackacrtackaskola.org/ i https://www.facebook.com/Karlovacka-crtacka-skola-931322960337768).

Рад удружења подржавају општина Сремски Карловци и Патријаршија СЦП, заједно са Туристичком организацијом. Чланови организационог тима „Карловачког ликовног лета“су академски сликар др Угљеша Цолић, керамичар Синиша Конрадт и члан удружења УПИДИВ, академски сликар Слободан Радин и ПР менаџер и студент завршне године архитектуре Марија Петровић.

З. Мл.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести