Почиње веб серијал о домаћој фотографској сцени

БЕОГРАД: Прва сезона видео wеб серијала о домаћој фотографској сцени “Фотодокументи Портфолио” емитоваће се четвртком у 18 часова на Јутјуб каналу НФЦ Филмарта.
y
Фото: pixabay.com

Видео серијал покренут је 2019. године од стране НФЦ Филмарта из Пожеге уз подршку Министарства културе и информисања, са идејом да се на аутентичан начин представе домаће праксе у области фотографије, кроз интервјуе и приказе рада ауторки и аутора различитих генерација, уз одабране позитиве и покретне слике из њихових опуса и архива.

Осмишљен као прва фаза ширег увида у фотографску сцену Србије, “Фотодокументи Портфолио” у првој сезони од укупно шест епизода, представља ауторске приступе, поетике, тематско-проблемске фокусе истраживања као и широку област интерпретације фотографије, од функције документа до уметничког израза.

Заступљени аутори су Бранимир Карановић, Горанка Матић, Иван Петровић, Александрија Ајдуковић, Александар Келић и Стефана Савић, а уредници серијала су Мирослав Карић, Милица Лапчевић и Слађана Петровић Варагић.

Они се у разговорима са ауторима дотичу и низа питања о позицији фотографије унутар друштвене комуникације, мрежне размене и динамике продукције визуелних садржаја, њиховог контекста, значаја и места уметничко фотографских архива, као и других питања која су предмет бројних теоријских истраживања.

Сниматељи су Милица Ђорђевић и Сретен Вуковић, монтажу потписује Сретен Вуковић, а партнери пројекта су Културни центар Београда, Фракција Београд.

Емитовање серијала започиње у четвртак 21. маја у 18 часова на Јутјуб каналу НФЦ Филмарта и на ФБ страници @фотодокументи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести