Поруке у боци у Галерији СУЛУВ-а

НОВИ САД: У Галерији Савеза удружења ликовних уметника Војводине (Булевар Михајла Пупчина 9) вечерас у 20 часова биће отворена поп ап изложба под називом “Порука у боци” која се реализује у сарадњи са уметничким колективом Д.Ö.М.Е. уз подршку управе града Дунахарасти из Мађарске као део програма сарадње СУЛУВ-а са удружењима, институцијама и другим организацијама и појединцима који раде у области културе.
izlozba
Фото: Ilustracija

Уметници из пет подунавских земаља (Немачке, Аустрије, Мађарске, Србије и Румуније) учествовали су на шестој уметничкој колонији у мађарском граду Дунахарасти. Поред традиционалних слика, цртежа, део ове колонији, је била и уметничка акција за учеснике названа Порука у боци. Уметници који су учествовали у раду колоније су позвани да боцу од 19 литара испуне својим делима, а она је потом изложена као објекат у граду Дунахарасти. Боца је затим послата у Нови Сад путем Дунава.

Новосадској публици ова акција ће бити документована у виду видео записа као и путем фејсбука и твитера. Објекат сачињен од радова различитих уметника, симболизује јединство и сарадњу у оквиру културних и уметничких везадуж тока Дунава. Од наших уметника у раду колоније учествовао је новосадски сликар Данијел Бабић, а остали учесници су Бернардет Бресковиц, Ласло Мико, Волкер Шварц, Ендре Лехел, Шандор Ужак, Чаба Фазакаш, Ласло Ботар, Пирошка Мариа Радули, Мариа Балеа и Золтан Фабиан.

Н. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести