Расписан конкурс за Укрштене уметничке резиденције из области стрипа у 2023.

БЕОГРАД: Француски институт у Србији, Град Панчево, Агенција КомуникАрт и Међународни центар за стрип и илустрацију (Ангулем, Француска) расписали су конкурс за Укрштене уметничке резиденције у области стрипа за 2023. годину, најавили су организатори.
w
Фото: Pixabay.com

У оквиру овог програма биће подржана два стрипска пројекта у виду уметничке резиденције стрип ауторке/аутора из Србије у Ангулему (Француска) од 20. октобра до 20. децембра 2023. године, као и француске стрип ауторке/аутора који ће боравити у Панчеву (Србија) у октобру 2023. године.

Конкурс је отворен од 10. марта до 30. априла 2023. у поноћ, а имена добитнице/добитника биће објављена 16. маја 2023. године на сајту Француског института у Србији.

Добитница/добитник стипендије из Србије боравиће у Кући аутора у Ангулему, где ће на располагању имати опремљен смештај и атеље током трајања резиденције, а пројекти који се развијају у току уметничке резиденције биће представљени на изложби организованој у оквиру Нова Фестивала у Панчеву у октобру 2023. године.

Кућа аутора је интегрални део Међународног центра за стрип и илустрацију, који у свом саставу има и Музеј стрипа, изложбене галерије, архив, специјализовану библиотеку, Центар за документацију, књижару и биоскоп.

Од свог настанка 2002. године до данас Кућа аутора угостила је више од триста младих талената или реномираних стваралаца из Француске и широм света.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести