Сахрана Исидоре Бјелице у суботу у Алеји заслужних грађана

БЕОГРАД: Књижевница Исидора Бјелица биће сахрањена сутра у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у 16 часова, саопштио је њен син Лав Пајкић.
i
Фото: Youtube Printscreen

Веома је тешко организовати сахрану у време епидемије... Комеморација ће бити одржана у суботу у 12 часова у малој сали Сава центра, док ће сахрана бити истог дана, а моја мајка биће сахрањена у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у 16 часова, рекао је он за портал Пинк.

Он је рекао да је борба његове мајке трајала скоро осам година, а последњих месеци се, каже, борила за сваки дах, а није хтела да покаже колико јој је тешко.

Писала је скоро до краја, пренео је Лав Пајкић Новостима.

Исидора Бјелица преминула је у среду у Београду у 52. години, након дуге и тешке борбе с болешћу.

Бјелица је објавила преко шездесет књига, педесет под својим именом, а петнаест под псеудонимом.

Добитник је два Београдска победника за књижевност, два Златна бестселера, Самсунгове награде за културу, награда Гала писац ТВ Политике 2002, Највољеније жене 21. века, Карић награде за публицистику и награде „Драгиша Кашиковић" за публицистику, награде за књижевност студената Сорбоне и многих других признања за бројне хуманитарне ангажмане.

Ivan
07.08.2020 • 11:42
Zao mi je zbog smrti jedne mlade zene,koja je jos uvek mogla da zivi i stvara....Medjutim ,smatram da i nema neke zasluge da bude sahranjena u aleji zasluznih gradjana!
Dera
08.08.2020 • 15:55
Srpska deco što množiti znate. Iz ovoga pouku imate: U Srbiji prilike su take, Babe slave, preziru junake. Zato i vi ne mučite se džabe Srpska deco postanite babe.
EUR/RSD 117.5792
Најновије вести