Тако је говорио Јанкетић: Уметност ме терала у нелагоду

БЕОГРАД: Да овог момента подвучем црту могао бих да кажем да сам од свог живота и каријере добио много више него што сам се надао и нешто мање него што сам могао, казао је Танјугу глумац Миша Јанкетић у фебруару 2018. године.
misa janketic
Фото: Tanjug

Он је тада напоменуо да је могао да унапреди свој живот много више.

Човек у већини избегава да сабира свој живот и успехе на крају свог живота, јер сумњам да их је много задовољних у том моменту, казао је Јанкетић.

Славни глумац је тада говорио да су глумци велика сумњала, јер стално размишљају о сврсисходности онога чиме се баве.

Тако и ја након ових 60 година проведених на сцени. Увек је могло боље без обзира што су награде дошле. Нисам сигуран да ли немам неку струковну награду, а иако је и немам, онда је нисам заслужио, казао је Јанкетић.

Велики уметник је тада казао да је давао свакој улози све што је имао и узимао од ње све што сам могао.

Та размена је била обострана. Никада не могу рећи да бих сада другачије одиграо неку улогу него што сам је одиграо. Тог момента када сам стварао неку улогу ја сам јој поклоњао сва расположива средства. У уметности се деси или не деси љубав. Када је љубав глумци су благословени, казао је Јанкетић 2018. године.

Популарност га је у дугом низу година уметничког стваралаштва увек, како је говорио терала у нелогоду.

То чиме се ја бавим не заслужује толику популарност. Када мислим о томе схватам да сам био веома срећан, јер сам имао неку врсту тихе популарности. Људи ми се јаве на улици, питају како сам, назову добар дан и тако...није било вучења за рукав..., говорио је Јанкетић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести