ТАМАРА ВУЧИЋ посетила изложбу "Природа и језик" у Природњачком музеју: КАКВО БОГАТСТВО!

БЕОГРАД: Супруга председника Србије Тамара Вучић посетила је изложбу "Природа и језик" у Галерији Природњачког музеја у Београду, заједно са потпредседницом Владе и министарком културе Мајом Гојковић и директором Музеја Славком Спасићем.
f
Фото: Printscreen/Instagram/tamara.vucic.serbia

Тамара Вучић је имала прилику и да се увери у богат садржај депоа Природњачког музеја на Врачару, са преко два милиона вредних примерака у биолошким и геолошким збиркама у распону од 4,5 милијарди година старости.

Ипак, утисак дана је прилика да завирим у препуне депое Природњачког музеја на Врачару, са преко 2 милиона вредних примерака у биолошким и геолошким збиркама у распону од 4,5 милијарди година старости. Какво богатство! Посебан утисак на мене је оставила богата ботаничка збирка, као и личне ствари нашег лекара, ботаничара и академика Јосифа Панчића, изјавила је Тамара Вучић.

Мултидисциплинарна изложба "Природа и језик" ауторке Драгане Вучићевић обједињује наизглед различита поља природних и друштвених наука у циљу едукације публике, развијања еколошке свести и спознаје значаја очувања природе и планете. 

На несвакидашњи и занимљив начин сублимира биолигију, геологију, анатомију, физику, акустику, те стручну терминологију, лексику и природу језика, књижевност, писмо, симболе и музику.

На изложби "Природа и језик" у Галерији Природњачког музеја на Малом Калемегдану први пут су приказани атрактивни експонати као што су женка лава, женка медведа, арктички вук, бели паун, поједине птице (ластавица, чавка), као и бројне инсекатске врсте.  Изложба је отворена  до новембра 2023. године.

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести