Тема пролазности у КЦНС

У Ликовном салону Културног центра Новог Сада (Католичка порта 5) вечерас у 19 часова отвара се изложба под називом “Распадање” уметнице из Лесковца Јоване Ђорђевић.
д
Фото: Промо

Изложба је делом докторски пројекат, а остало су радови настали у неколико протеклих година. Ауторка указује да се бавим темом пролазности а у овим радовима тај процес је приказан кроз неке мотиве из природе који су углавном аморфних структура и упућују у неки ефемерни свет. Мотиве углавном налази у природи, забележи их фотоапаратом и после их надограђује.

Јована Ђорђевић (Лесковац, 1990) основне студије на Факултету ликовних уметности у Београду, у класи проф Велизара Крстића, уписала је 2009. дипломирала је 2012. на графичком одсеку у класи проф. Биљане Вуковић, код које завршава и мастер студије. Докторске студије на графичком одсеку ФЛУ уписује 2014. у класи проф. Жарка Смиљанића.

Члан је Фото клуба Лесковац и Фото савеза Србије од 2006. Учесник бројних изложби у области фотографије и графике у Србији и иностранству. У истим областима добитник је неколико награда и више признања.  Од 2016.члан УЛУС-а. Изложба ће трајати до 2. септембра.

Н. П.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести