У Народном музеју у Зрењанину изложба „Приче из депоа“

У Салону Народног музеја у Зрењанину од петка ће бити постављена нова изложба названа “Приче из депоа” коју ће посетиоци моћи да је погледају током лета. Свечано отварање неће бити због мера предострошности испречавања ширења епидемије.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

Поставку чине одабрани предмети из свих одељења и збирки Народног музеја Зрењанин, а посебно је занимљиво што су у питању ретко или готово никад излагани експонати који нису уврштени у сталну поставку Музеја. Предмети који су смештени у депое, повремено се користе за потребе монографских или тематских изложби, публиковање, пригодна предавања и кустоски истраживачки рад. Кроз неколико камерних поставки представиће се Природњачко, Археолошко, Етнолошко, Историјско (збирке старије, новије и историје спорта) и Уметничко одељење (збирке примење и ликовне уметности), као и Збирка старе и ретке књиге, која се чува као део Специјалне музејске библиотеке.

На овај начин представиће се целокупан рад музејских служби и одељења, поред сталне поставке која презентује најзначајније, најрепрезентативније експонате из свих области завичајног наслеђа, тако да ће публика моћи да стекне увид и у богате фондове који нису доступни јавности, а чувају се унутар музејских депоа.

Изложба је резултат сарадње свих одељења Музеја, Фотографског одељења, Конзерваторско-рестаураторске, Техничке и Педагошко-информативне службе уз техничку подршку и сарадњу информатичара. Аутори изложбе су кустоси одељења и служби.

          Н. П.  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести