Укратко: Оливеру Стоуну „Срце Сарајева”

Чувени амерички редитељ Оливер Стоун биће гост 23. Сарајево филм фестивала у оквиру којег ће му бити уручена награда „Почасно Срце Сарајева” за изузетан допринос филмској уметности.
oliver stoun
Фото: Youtube Printscreen

Вишеструки добитник Оскара написао је и режирао преко 20 дугометражних филмова, а његов опус укључује неке од наслова који су обележили протекле деценије, попут остварења „Вод смрти” (1986), „Вол стрит” (1987), „Рођен 4. јула” (1989), „ЏФК” (1991), „The Doors” (1991), „Рођене убице” (1994)...

Патуљци са насловних страна

У студију 2 у Шимановцима почело је снимање филм „Патуљци са насловних страна” сценаристе и редитеља Милорада Милинковића, у коме главне улоге тумаче Гордан Кичић, Борис Миливојевић и Тамара Крцуновић. У основи приче су звезде ријалити програма, снимање ће трајаће до краја лета, а дистрибуција филма планирана је за крај године.

Српска изложба у Њу Делхију

Београдски Етнографски музеј од данас гостује у Народном музеју Индије у Њу Делхију са изложбом „Текстил и украшавање Срба у 19. и првој половини 20. века”, чије су ауторке музејске саветнице Марина Цветковић и Јелена Вулетић. Изложба је конципирана тако да путем најлепших и најзначајнијих примерака текстила и накита индијској публици покаже и приближи сву комплексност, разноврсност и вишеслојност етнолошког културног наслеђа српског народа.

Нишвил у част Есми и Шабану

Овогодишњи програм „Пријатељи Шабану” под окриљем Нишвил yез фестивала одржаће се 8. и 9. августа у Амфитеатру на кеју крај Нишаве, поред споменика Шабану Бајрамовићу. Међу извођачима прве вечери наступиће и оркестар „Esma’s Band Next Generation„, који је пратио легендарну Есму Реyепову на многим светским фестивалима. Састав предводи Симеон Атанасов, њен син, а Есмине песме интерпретираће Елеонора Мустафовска. Најављен је и наступ Марка Луиса, „Muhi Tahiri & frends”, „Пасивних Посматрача Природе”... а после поноћи биће емитовани и филмови о Шабану Бајрамовићу. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести