Виртуелна изложбом Галерија Матице српске слави рођендан

НОВИ САД: Галерија Матице српске обележиће свој рођендан, 1. јун, представљањем изложбе дечјих радова у виртуелном свету током читаве недеље, сопштили су из Галерије Матице српске.
g
Фото: GMS

Завршницу виртуелне изложбе чиниће посебан породични дан у Галерији, у суботу 6. јуна, када ће родитељи, баке и деке имати прилику бесплатно да посете Галерију са својом децом и унуцима и кроз игру Авантура за велике и мале, обиђу сталну поставку српске уметности 18, 19 и 20 века.

Виртуелна изложба дечјих радова биће доступна на фејсбук страници Галерије Матице српске, где ће се током читаве недеље објавлливати радови деце из вртића Предшколске установе "Радосно детињство" који су током ове школске године учествовали у едукативном програму за децу Моја уметничка авантура.

Малишани су након посете Галерији, у својим вртићима са васпитачицама и ликовним педагозима стварали цртеже, инспирисани уметничким делима и културним наслеђем читаве Европе.

Захваљујући њима, као и музејским едукаторима Галерије, у јавности ће бити „изложени" искрени доживљаји и утисци малишана преточени у ликовне радове и дечје исказе.

Они нас мотивишу да стварамо нове програме и још више се посвећујемо најмлађима.

Авантура за велике и мале биће завршница обележавања наше прославе, али и почетак новог програма у Галерији Матице српске.

Из Галерије поручују да су поучени искуствима током претходних месеци који су људе усмерили на круг породице, подстакли на присност и поново указали на вредности породице, одлучили смо да наставе да негујемо ову повезаност и покренули посебан породични дан у Галерији Матице српске.

Родитељи, старатељи, баке и деке са децом користећи породични водич, кроз игру улога и занимљиве игре и задатке и различите тематске целине откриваће приче о уметницима и уметничким делима која се чувају у Галерији Матице српске.

Породични дан ће се током јуна одржавати сваке суботе од 10 до 18 сати, по симболичној цени од 150 динара за целу породицу, изузев 6. јуна када ће улаз бити бесплатан.

Галерија Матице српске је отворена 1. јуна 1958. године у данашњој згради на Тргу Галерија.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести