Вришти и шапући мојим гласом у МСУВ-у

У оквиру изложбе „Hormonology - Talks and Recognitions“ Едите Кадирић и Маје Ракочевић Цвијанов, кустоскиње Сузане Вуксановић, која се током овог месеца одржава у Музеју савремене уметности Војводине, данас у 18 часова одржаће се пратећи програм „Вришти и шапући мојим гласом”, разговор са Јеленом Јанев, вајарком и професорком на Катедри за уметност, Одсек за уметност и дизајн, Департмана за архитектуру и урбанизам, новосадског ФТН-а.

Ауторке изложбе Едита Кадирић и Маја Ракочевић Цвијанов, свака на свој начин, настављају незаустављиво отварање дубоких, тајних, а опет свакој жени препознатљивих тренутака слабости, несавршености, и са друге стране неизмерне снаге и полета, плодности и неге, порађања у боли, радости стварања, уметничке колико и телесне.

Јелена Јанев (Београд, 1972) се бави визуелним уметностима, пре свега скулптуром и уметничком инсталацијом, као и уметничким радом у области сценског дизајна. Дипломирала је и магистрирала вајарство на Академији уметности у Новом Саду, а звање доктора уметности стекла је на студијском програму Сценски дизајн, на Департману за архитектуру и урбанизам, Факултет техничких наука у Новом Саду. Докторирала је на тему „Мајчинство и родни стереотипи у уметности: уметничко дело сценског дизајна“. Имала је десет самосталних изложби, у које су убројани и перформанси и сценске минијатуре, и преко тридесет групних у земљи и иностранству. Била је учесник по позиву више међународних вајарских и уметничких симпозијума.     

Н. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести