Затворена изложба Светско бијенале студентског плаката у Ријеци

НОВИ САД: Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић синоћ је у Музеју града Ријеке затворила изложбу „Светски бијенале студентског плаката“, коју су организовале Академија уметности Нови Сад и Војводина омладински клуб у сарадњи са Музејом града Ријеке.
d
Фото: vojvodina.gov.rs

Захваљујући се на заједничком пројекту проф. Ивану Карлаварису са Катедре за фотографију Академије уметности у Новом Саду и директору Музеја града Ријеке Ервину Деурићу, секретар Милошевић је истакла да је изложба светског бијенала фотографија одавно препозната на свим континентима, као професионална и добро организована поставка.

Сама форма плаката често је само пука информација, рекла је синоћ Милошевићева и тај сегмент представља први живот плаката који комуницира са најширом публиком и са пролазницима.

Други живот плаката отпочиње када прелази у галерије и збирке, додала је она и нагласила да се ту појављује на изложбама и бијеналима, као што је то овога пута и он ту представља културу средине у којој је креиран.

Како је навела, ових дана публика у Ријеци имала је прилику да посети изложбу радова најбољих међу најбољим студентима уметничких академија широм света и за нас, који долазимо из Новог Сада - града Европске престонице културе 2021. године, ово бијенале има веома важну улогу у апликационој књизи Фондације „Нови Сад 2021-Европска престоница културе“, а од посебног је значаја и сјајна сарадња установа културе у Ријеци и Војводини.

О значају изложбе говорили су и професор Иван Карлаварис, директор Музеја града Ријеке Ервин Деурић и генерални конзул Републике Србије у Ријеци Горан Петровић.

EUR/RSD 117.5124
Најновије вести