Зоран Ђерић предложен за управника СНП-а

Након завршеног конкурса, на данашњој седници Управног одбора Српског народног позоришта једногласно је одлучено да Зоран Ђерић буде предложен за управника Српског народног позоришта, којег именује Влада Војводине.
Дневник/Б. Лучић
Фото: Дневник/Б. Лучић

Председник УО СНП-а Селимир Радуловић је предочио да је кандидат био и Александар Станков, али да је УО одлуку да за управника СНП-а пшредложи Зорана Ђерића донео на основу озбиљности предложеног програма, захваљујући Ђерићевој изузетној биографији, као и чврстом ставу израженом кроз разговор са члановима Управног одбора.

- Др Зоран Ђерић је оставио утисак веома одговорне, стручне и организационо предиспониране особе за обављање дужности управника Српског народног позоришта - саопштио је Радуловић у краткој изјави за “Дневник”.

Председник УО СНП-а није могао да прецизира када ће Влада Војводине именовати управника СНП-а.

На конкурс су се пријавила три кандидата: књижевник и театролог др Зоран Ђерић, виолиниста Александар Станков, те песник и издавач Александар Ного, чија је пријава одбачена због непотпуне документације. Ђерић је протекле године био вршилац дужности управника СНП-а, док се Станков у том периоду налазио на челу Опере куће, такође у в.д. статусу.

Управник Српског народног позоришта се бира на четворогодишњи мандат. Према условима конкурса, будући први човек куће мора имати високу стручну спрему, најмање пет година радног искуства у струци, афирмација на подручју сценско-музичке делатности, знање најмање једног светског страног језика и држављанство Републике Србије.

И. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести