Новогодишња стрипоманија од 20. до 30. децембра

Реномирани издавач „Чаробна књига” навикла је читаоце на традиционалне акције под називом „Стрипоманија” током којих се појављује већи број нових издања која се, као и она раније објављена, продају са посебним попустима. У периоду од 20. до 30. децембра приређује се „Новогодишња стрипоманија”, у оквиру које ће се наћи чак 26 нових издања – 18 стрипова и осам књига из домена фантастике. „Новогодишња стрипоманија” одржаће се у стрипарницама у Београду, Нишу и Новом Саду као и на сајту издавача, а новост је могућност, у складу са мерама заштите од свеприсутне короне, поручивања телефоном.
1
Фото: Промо

Међу новим издањима фантастике која ће имати премијеру на овој „Стрипоманији” посебно се истиче прва књига из вишеструко награђеног (жанровске награде „Хуго”, „Небула”, „Локус”) серијала, започетог 2017, а до сада укупно објављених шест књига, „Дневници убибота“ Марте Велс. Реч је серијалу који, према речима одушевљених критичара, ревитализује познате концепте научне фантастике. Серијал је постао права сензација захваљујући и несвакидашњем главном јунаку - безбедносном андроиду. „Чаробна књига” је у протекле две године објавила неколико класичних дела руских мајстора фантастике Аркадија и Бориса Стругацког (нова издања романа „Тешко је бити бог” и „Пуж на падини” и премијерно „Понедељак почиње у суботу”). Током „Новогодишње стрипоманије” овим књигама биће придодата и премијера  романа „Град безнађа” - провокативног сатирично-филозофског дела које су браћа Стругацки, због страха од КГБ-а, читавих 16 година крили чак и од блиских познаника.

Такође се очекује појава завршних наслова из триологија „Летописи Несмираја“ („Светохум” и „Црнозорје”) Yеја Кристофа и „Велика школа Дине“ („Ментати Дине” и „Навигатори Дине”) Брајана Херберта. За поштоваоце франшизе „Вештац“ стижу два атрактивна издања. Прво представља још једну илустровану причу из Вешчевог универзума – „Мање зло“ за чији се визуелни сегмент на мајсторски начин побринуо Иго Пенсон, а друго издање је „Вештац, енциклопедија: Илустрован и дешифрован универзум Анyеја Сапковског“ - реч је о јединственом водичу намењеном читаоцима романа, гејмерима и гледаоцима Нетфликсове серије, како би се ближе упознали са оригиналним Вешчевим универзумом.

Међу новим стрип издањима, током акције ће се, између осталих, појавити преостали дуго ишчекивани томови Мебијус колекције, нови албуми у знаменитим класичним серијалима о легендарном поручнику Блуберију, о Франкеновим јунацима „Спиру и Фантазио“ и „Марсупиламију“, о галским херојима „Астерикс” и везиру „Изногуду” који и даље жели постати калиф уместо калифа. Следи други наставак филмске потере препуне бркова „Треба уцмекати Рамиреза” те потресна и отрежњујућа, сјајно илустрована прича о еколошкој катастрофи у Америци „Дани песка”. Свакако треба обратити пажњу и на други том ингениозног Аркасовог стрипа „Вршњаци” о сиромашном пензионеру и његовом мргодном и циничном псу. „Новогодишња стрипоманија” свакако ће бити празник за љубитеље фантастичне литературе и стрипа са низом атрактивних новитета који заслужују пажњу.

Илија Бакић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести