Посебан програм Галерије Матице српске током Егзита

НОВИ САД: Галерија Матице српске од сутра па до 9. јула организује програм "Take a break - feel the Art in The Gallery of Matica", са жељом да током трајања Егзит фестивала промовише српску националну уметност и културну баштину и на тај начин је приближи страним туристима.
restauracijaIkona01-RHA.jpg
Фото: Дневник (Радивој Хаџић)

Како је саопштено из Галерије Матице српске, поред изузетног програма који нуди фестивал, посетиоци ће бити у прилици да се у поподневним сатима упознају са српском националном уметношћу и уживају у пријатном амбијенту Галерије Матице српске. 

"Причом о историји забаве и слободног времена кроз 10 дела српске уметности која су изложена у сталној поставци Галерије посетиоци ће сазнати како се у уметности приказивала ова тема и упознати се са начином живота људи на овим просторима у прошлости", наводе у саопштењу и додају да ће поред тога имати прилику и да погледају три актуелне изложбе о српској модерној уметности.

Програм "Take a break - feel the Art in The Gallery of Matica", реализоваће се од 5. до 9. јула, од 13 до 18 сати, а биће организована стручна вођења на енглеском језику.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести