Премијера филма “Краљ Петар Први” одложена за 5. децембар

БЕОГРАД: Премијера филма "Краљ Петар Први" редитеља Петра Ристовског, раније најављена за 11. новембар, померена је за 5. децембар, саопштили су данас продуценти.
1
Фото: Tanjug

Због обимности и великих захтева продукције током завршних сцена и целокупног постпродукционог процеса, померање премијере филма било је неизбежно, наведено је у саопштењу

Екипи филма преостало је неколико снимајућих дана на острву Крф, у Грчкој, али је захтевна подукција управо тих сцена успорила раније договорен ритам снимања.

"Сцене које би требало да снимимо на Крфу најзначајније су за наш филм и приказиваће поновно рађање државе Србије после огромних губитака. Оне су најважније, али су истовремено продукцијски најзахтевније и најскупље у филму и потребна су нам додатна средства", каже Лазар Ристовски, главни продуцент и глумац у филму "Краљ Петар Први". 

Ристовски је нагласио да желе да направе филм у потпуности достојан велике трагедије српског народа у Првом светском рату. 

"Имамо велику одговорност према филму који је један од највећих историјских спектакла сниман на нашим просторима, и не желимо да нешто недостаје", додао је.

Филм "Краљ Петар Први" по мотивима романа Милована Витезовића "Чарапе краља Петра", дуго је припреман, с пажљиво одабраном младом глумачком екипом и сниман више од три месеца. 

Главне улоге, поред Лазара Ристовског у улози краља Петра Првог Карађорђевића, тумаче Радован Вујовић, Милан Колак, Александар Вучковић, дечак Иван Вујић, Даница Ристовски и други. 

Карте за премијеру могу се заменити или вратити на истом месту на коме су купљене.
 

EUR/RSD 117.5819
Најновије вести