Ближи се премијера представе „Ко је убио Џенис Џоплин?” у СНП-у

За око недељу дана, односно 9. марта, на Камерној сцени Српског народног позоришта премијерно ће бити изведена представа „Ко је убио Џенис Џоплин?” Тијане Грумић, у режији Соње Петровић. Млади ауторски тим одлучио се да ради представу посвећену легендарној певачици из шездесетих година прошлог века, чији се живот прерано завршио. 
srpsko narodno pozoriste
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

- „Ко је убио Џенис Џоплин?” је интригантна представа са обиљем музичког репертоара која нас води у 1970. годину, у собу 105 холивудског „Лендмарк“ хотела, где је са само 27 година умрла Џенис Џоплин. Ко је убио Џенис Џоплин - породица, пријатељи, пропале љубави, алкохол, дрога или друштво у којем је живела? Кроз биографску причу о рок звезди 60-их година прошлог века, сазнајемо како су живеле генерације тадашњих битника и зашто је било тешко бити жена која се не уклапа у стандарде тадашње средине. Представа нас упознаје са Џенис Џоплин, пионирком међу женама у музици, женом која је иза себе оставила својеврстан правилник за „дивље жене” - напомињу у СНП -у најављујући ову премијеру. 

Многе жене су се, кроз историју, упорно опирале наметањима друштвених норми и одлучивале да живе својим животом, а како додају у СНП -у, једна од њих била је и Џенис Џоплин, “кроз чији пример видимо да борба за себе никада није лака и често води ка стварању зида између појединца и друштва. Џенис је умрла са неоствареном жељом – да се тај зид сруши.”

У представи играју: Бојана Милановић, Соња Исаиловић, Вукашин Ранђеловић, Димитрије Аранђеловић, Стефан Вукић, Петар Бањац, Филип Грубач и Игор Сакач. Сценограф је Жељко Пишкорић, костимограф је Сенка Раносављевић, а дизајнер светла је Марко Радановић. За музички репертоар задужен је УВ бенд, који ће музику у представи изводити уживо.

Ова представа се ради у копродукцији СНП-а и Омладинске престонице Европе Нови Сад ОПЕНС. Реализује се у оквиру програма ОПЕНС-а „Разнолики млади у разноликим друштвима - гирл’с поњер“ који скреће пажњу на тему родне равноправности.

        Н. П-ј

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести