БРАНКИ КАТИЋ за улогу Блаш у „Трамвају звани жеља“ НАГРАДА МИЛОШ ЖУТИЋ

БЕОГРАД: Награда "Милош Жутић" за најбоље глумачко остварење у позоришној сезони 2021/2022. припала је Бранки Катић за улогу Бланш у представи "Трамвај звани жеља", саопштило је Удружење драмских уметника Србије (УДУС).
b
Фото: Youtube Printscreen/Beogradsko Dramsko Pozorište

Од предложених 15 глумачких остварења, жири УДУС-а у коме су глумци Бранка Петрић, Весна Чипчић, Драгана Ђукић и Миодраг Мики Крстовић донео је једногласно одлуку да награда припадне Катић, каже се у саопштењу.

У конкуренцији су била глумачка остварења премијерно изведена у Србији између 1. јула 2021. и 30. јуна 2022. године, а Катић је улогу остварила у комеду Тенесија Вилијамса, који је режирала Ленка Удовички, у копродукцији Београдског драмског позоришта, Белефа и Театра Улисис (Улyссес).

Награда установљена 1994. године, састоји се од плакете са ликом глумца  Жутића (1939-1993), рад академског вајара Звонка Новаковића, од уникатне дипломе на пергаменту чији је аутор академски сликар и сценограф Герослав Зарић и од новчаног износа.

Из УДУС-а су саопштили да ће почетком наредне позоришне сезоне објавити термин свечаности уручења награде 28. добитници Катић.

Доделу Награде Милош Жутић подржали су Министарство културе Србије и Секретаријат за културу града Београда.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести