Данас премијера "Невидљиве деце" у Ујвидеки синхазу

У Ујвидеки синхазу вечерас ће бити изведена трећа премијера у текућој сезони – Невидљива деца по тексту војвођанске списатељице Ане Терек у режији Роберта Ленарда.
novosadsko pozoriste, ujvideki sinhaz, dnevnik
Фото: Дневник (В. Фифа)

Ана Терек је ову драму, који се бави одрастањем и у фокус ставља адолесценте, њихове проблеме и однос са одраслима, написала ексклузивно за Ујвидеки синхаз. „Деца уче од нас – одраслих. У складу са тим, одрасли носе већу одговорност. И на само ношење одговорности смо дужни да их научимо. Ако у околини детета постоји одрасла особа добре намере која може да пази, да слуша, ако га интересује шта дете мисли, осећа, какви су му планови, које су његове тегобе, на шта може да буде поносан, ако постоји неко ко га схвата озбиљно и воли га, онда ће дете теже да се изгуби на путу ка одрастању. А многи осећају да су им живот, мисли, личност и мишљење безначајни. Не можемо да спречимо да у свету постоје криминал и опасност, али можемо спречити лоше кретање детета љубављу и пажњом“, испричала је Ана Терек.

За редитеља Роберта Ленарда, ’Невидљива деца’ су „на почетку еп о слободи где се ситни реализам песка и блата претвори у поезију, али између лепих стихова јасно се види свет у којем не можемо говорити нити о лепоти нити о слободи, само о неком трулежу. Све се врти, све се враћа: дрога, недостатак интимне сфере, безнадежно чување тела и душе, бег и проналажење. Тако у круг.“  У представи играју Фани Дупак, Роланд Ласло, Бенце Салаи, Шара Хајду, Бланка Хорват, Иштван Кереши, Терезиа Фигура, Агота Ференц и Едит Фараго.     

М. С.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести