Дечја позоришта се селе на интернет током ванредног стања

БЕОГРАД: За време ванредног стања спроводеће се мере Владе Србије о забрани окупљања, али београдска дечја позоришта нису затворила своја врата и из затвореног простора селе се на интернет.
e
Фото: Pixabay.com

Позориште лутака "Пинокио" ће играти представе без присуства публике у свом редовном термину сваке суботе од 12 сати и преносиће их уживо преко друштвених мрежа - Јутјуба, Фејсбука и Инстаграма.

Најмлађи ће имати прилику да уживају из својих домова у најгледанијим представама овог позоришта као што су "Три прасета", "Пепељуга" и "Лепотица и звер".

Театар "Вук" ће такође организовати извођење и читање српских народних бајки уживо на интернету, саопштио је Беоинфо.

"Желимо да свим нашим малишанима улепшамо ове дане које морају да проводе код својих кућа и да их на овај начин не оставимо без културних и едукативних садржаја који су неодвојиви део њиховог одрастања и образовања. У наредним данима упутићемо позив и осталим позориштима која имају техничке могућности да се прикључе овој акцији. Наши најмлађи гледаоци прву представу могу да очекују већ ове суботе, 21. марта", изјавила је Гордана Гонцић, подсекретарка за културу Града Београда.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести