ДНЕВНИК ВОДИ У СНП на Богојављенску ноћ

Шекспирова “Богојављенска ноћ”, у режији Егона Савина, биће изведена вечерас у 19.30 часова на сцени “Пера Добриновић” СНП -а.
s
Фото: Dnevnik.rs

Ову познату Шекспирову комедију редитељ Егон Савин је актуелизовао и приближио савременом гледаоцу, а, како каже позоришни критичар Слободан Савић, “реч је о сасвим легитимном редитељском поступку значењског померања, адаптације, односно актуализације драмске класике”.

- Радња “Богојављенске ноћи” се одвија у наше време, негде на Медитерану. Њени су протагонисти наши савременици, весело друштво огрезло у боемији и раскалашности, алкохолу и лаким дрогама, лудовању и прерушавању, пођеднако као и у среброљубљу и самољубљу, љубавним жудњама и патњама, скривеној и наглашеној сексуалности, еротизму, лажном моралу и лицемерју - указује Слободан Савић о овој представи.

У глумачком ансамблу “Богојављенске ноћи” су: Ненад Пећинар, Сања Ристић Крајнов, Радослав Миленковић, Новак Билбија, Иван Ђурић, Душан Јакишић, Лидија Стевановић, Миња Пековић, Марко Савковић и други.

Читаоцима “Дневника” поклањамо две карте за ову представу. Добиће их читалац који се данас од 12 до 12.15 часова јави на телефон Културне рубрике “Дневника” 4806 881. Добитник ће улазнице моћи да подигне данас на портирници “Дневника”.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести