„Двоје” у Културној станици „Свилара”

У Културној станици “Свилара” ће сутра (29. јануара) бити реализована вишемедијска просторна инсталација „Двоје“, која подразумева активно учешће публике.
инсталација двоје
Фото: Интерактивна инсталација Двоје

Ауторка овог пројекта је новосадска архитекткиња и сценска дизајнерка Драгана Вилотић. Инсталација подразумева индивидуални улазак посетиоца у простор и посматрање рада. Заинтересовани посетиоци, који су се пријавили за учешће, долазиће у терминима на сваких пола сата, од 14 до 20 часова. Партнери на овом пројекту су Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Културна станица “Свилара”.

Интерактивна инсталација „Двоје“, како је наведено, бави се темом прекида блискости насталом ограничењем социјалних контаката, које је тешко савладати, јер близина људи подстиче љубав и инспирацију, као виталне енергије које нас покрећу. Јавно приказивање овог рада је део докторског уметничког пројекта „Ревалоризација библијске приче о Адаму и Еви – уметничко дело сценског дизајна“ Драгане Вилотић, на докторским академским студијама сценског дизајна новосадског Факултета техничких наука.

Драгана Вилотић од 2014. ради као асистент на Одсеку за уметност и дизајн, на Департману за архитектуру и урбанизам ФТН-а. Са групом студената је 2016. израдила идејни пројекат Мобилног културног центра за удружење „Ново културно насеље“. Била је генерална директорка пројекта Националног наступа Србије на Прашком квадријеналу 2015. и менторка студентске секције наступа Србије 2019.        

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести