Фестивал позоришта за децу од 19. септембра у Суботици

СУБОТИЦА: Међународни фестивал позоришта за децу Суботица биће одржан од 19. до 24. септембра, а у такмичарском програму биће 12 представа из Бугарске, Израела, Немачке, Мађарске, Чешке, Русије, Хрватске, Бразила, Словачке, БИХ (Републике Српске) и Србије, саопштили су данас организатори.
w
Фото: Pixabay.com

Како је најављено, из Русије стиже представа "Луткарска страст према краљу лиру" Карабаска Театра, из Бразила "Духови шуме" театра Циа Елдер Клостер, немачко Позориште Грин Зосе извешће "Три пута краљ", чешки Драк Театар "Успавану лепотицу", словачки театар Одиво "Аеро", а из Израела је представа „Гули" Галилејског мултикултурног позоришта.

Мађарски Васкакас Пуппет Тхеатре одиграће представу „Вук", Државно луткарско позориште Варна из Бугарске представиће се остварењем „Палчица", из Градског казалишта Зорин дом Карловац у Хрватској стиже "На трагу", док представа "Пећа и вук" долази из Ðечијег позоришта Републике Српске у Бањалуци.

Из Србије учествују представе "Театру с љубављу" Дечјег позоришта Суботица редитеља Боње Лунгова и Константина Каракостова и "Бамби" Позоришта за децу Крагујевац, редитеља Јакуба Максимова.

Селектор фестивал је Зоран Ђерић, а жири главног такмичарског програма чине француска културна посленица Сандрин Граталуп, редитељ и глумац Јован Царан и креаторка лутака, костима и сценографије Људмила Константинова Хенсе из Казахстана.

"Ове године је по први пут оформљен и Млади жири, који чине деца основног и средњошколског узраста. Овај жири ће доделити Награду младе публике за најбољу представу", саопштио је организатор Отворени универзитет из Суботице. 

Рализацију Међародног фестивала позоришта за децу Суботица подржи су Министарство културе рбије, Покрајински секретаријат за културу и Град Суботица.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести