Глумици Соњи Исаиловић уручена награда "Зоран Радмиловић"

БЕОГРАД: Награда за најбољу младу глумицу фестивала "Дани Зорана Радмиловића" уручена је Соњи Исаиловић након извођења представе "Ко је убио Џенис Џоплин" у Београдском драмском позоришту (БДП).
isailovic
Фото: Youtube Printscreen

Награда фестивала, одржаног од 16. до 23. октобра у Зајечару, припала је Исаиловићевој за улогу америчке рок и блуз певачице Џенис Џоплин (1943-1970), а уручена јој је у четвртак увече у БДП-у након извођења представе у оквиру манифестације "Наши дани".

Публика БДП-а је громогласним аплаузима поздравила Исаиловић поводом награде и одигране улоге у представи "Ко је убио Џенис Џоплин", по тексту Тијана Грумић и режији Соње Петровић, у продукцији Српског народног позоришта и ОПЕНС-а.

Признање се састоји од плакете и новчаног дела, а председница жирија Татјана Њежић је уручујући награду Исаиловић истакла уметничку снагу представе и ансамбла, као и глумачке домете добитнице.

"Даром, пуноћом, харизмом отелотворујући Џоплин као позоришни лик донела је Исаиловић и искрени, снажан бунт. Учинила га и делом нашег живота", гласило је образложење новинарског жирија, које су поред Њежић чиниле и Оливера Милошевић и Борка Требјешанин.

На "Данима Зорана Радмиловића", “Ко је убио Џенис Џоплин” је освојила и Награду за најбољу представу по оцени публике, коју је у име ансамбла примила глумица Бојана Милановић, која такође тумачи Џоплин, будући да их сходно редитељском концепу на сцени има две.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести