ИГОРОВИ ДАНИ У СНП-У ОД 25. ДО 29. АПРИЛА Четири представе за четири дана

Редитељ Игор Вук Торбица оставио је неизбрисив траг на позоришним сценама широм региона. Својим представама је постављао стандарде не само у позоришној уметности, већ је  градио снажне мостове међу људима, отварајући питања и дијалоге о суштинским темама које нас повезују.
srpsko narodno pozoriste dnevnik
Фото: Дневник (Б. Лучић)

Српско народно позориште већ трећу годину организује манифестацију „Игорови дани“ од 25. до 29. априла, посвећену рано преминулом уметнику Игору Вуку Торбици. 

У четири дана, публика ће имати прилику да гледа: „Царство мрака“ Народног позоришта у Београду, „Бакхе“ Народног позоришта из Битоља, „Пројекција представе: Приче из бечке шуме“  Градског драмског казалишта Gavella, као и представу „Дон Жуан“ Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина. Такође, биће уприличен и разговор о стваралаштву Игора Вука Торбице који ће окупити његове пријатеље, сараднике, и поштоваоце његовог рада. 

Оснивач манифестације, глумац Милован Филиповић каже да су „Игорови дани“ у претходне две године показали колико је његово стваралаштво вредно, да је поставило стандарде које није лако досегнути, и да од‌јеци, утисци  јасно показују да су његове представе и даље вредносно најквалитетније у нашим театрима.

„Игорови дани су постали важан догађај који окупља људе из различитих делова региона, омогућавајући им да деле своје идеје, искуства и страст према уметности. Тражимо начине да одржимо и сачувамо наслеђе Игора Вука Торбице и његову  уметност, док истовремено пружамо платформу за развој нових талената и сарадњу међу позориштима“, истакао је Филиповић и додао:

„Уједињујући уметнике и публику, у плану је да манифестација Игорови дани живи, можда да путује кроз градове региона, стварајући прилике за младе уметнике да остваре свој потенцијал и донесу свежу перспективу у позоришта“.

Све представе биће одржане на сцени „Пера Добриновић“, а улазнице, сви заинтересовани могу купити онлајн, путем сајта Српског народног позоришта или одласком на благајну.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести