Ивана Вујић режира комад "Нана" у Мадлениануму

БЕОГРАД: Рад на представи "Нана" која ће се базирати на чувеном роману Емила Золе почео је 1. септембра на Великој сцени театра Мадленианум, а премијера овог комада у режији Иване Вујић заказана је за 20. новембра, најавили су из овог позоришта. 
p
Фото: Tanjug

Раскошна прича која нам приказује француско друштво у време Трећег царства у центар свог збивања ставља прелепу младу девојку која из најнижих друштвених слојева доспева у позориште Варијете у Паризу и играјући Венеру постаје миљеница публике. 

Ова интригантна прича о вртлогу страсти, предаји, људској пожуди и неморалу је права тема данашњице.

Драматизацију романа урадио је Спасоје Ж. Миловановић, режију потписује Ивана Вујић, а њени сарадници аутори су драматург Славенка Миловановић, композитор Александра Ковач, сценограф Весна Поповић, костимограф Марија Марковић, кореограф Дејан Коларов, Марија Миленковић је аутор сценског покрета, а за сценски говор задужена је Љиљана Мркић Поповић. 

У насловној улози заносне и разоружавајуће Венере, али и трагичне и злостављане жене публика ће гледати Тамару Алексић, а поред ње бројну глумачку екипу чине: Небојша Кундачина, Рада Ђуричин, Власта Велисављевић, Бојан Жировић, Миодраг Крстовић, Бранислав Зеремски, Весна Станковић, Даница Ристовски, Раде Ћосић, Димитрије Илић, Александра Бибић Коларов, Ања Орељ, Немања Стаматовић, Вукашин Јовановић, Драган Секулић и Драган Петровић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести