Изложба фотографија поводом дана балета СНП-а

Уочи дана Балета Српског народног позоришта, 7. марта у доњем фоајеу велике сцене “Јован Ђорђевић”, у 18 часова ће бити отворена изложба фотографија под називом “20 година уназад: балетске премијере и обнове 1999-2019”, која представља ретроспективу балетских фотографија, плаката и избор репрезентативних костима из балетских представа које су у последњих двадесет година обележиле балетски репертоар ове куће.
srpsko narodno pozoriste
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Ауторке изложбе су др Милена Лесковац и мр Ивана Илић Киш. Овом изложбом ће бити обележен дан Балета СНП -а, који је 8. марта 1950. основала Рускиња Марина Олењина.

„Уз импресивне податке о раду новосадског балета за ових последњих двадесет година (44 премијере, 6 обновљених наслова, 912 одиграних представа које је видело више од пола милиона гледалаца), одабраним фотографијама и плакатима, изложеним костимима израђеним у радионицама СНП-а и занимљивим детаљима из балетских представа, поставка је замишљена као сећање на најзначајније представе и извођаче”, истичу ауторке изложбе која ће бити постављена до краја ове године. Исте вечери, у склопу обележавања Дана Балета СНП-а, биће изведена представа “Враголанка”.    

 Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести