Изложба "Визије" у Италијанском институту за културу

БЕОГРАД: Изложба фотографија "Визије", аутора принца Михаила од Југославије, вечерас је отворена у Италијанском институту за културу у Београду.
Танјуг/Тара Радовановић
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо истакао је да је 2019. година била изузетно богата догађајима, организованим поводом обележавања 140 година дипломатских односа између две земље.

Према његовим речима, вечерашња изложба представља серију фотографија које је принц Михаило од Југославије снимио као велики путник и љубитељ уметности.

"Стекао је изоштрени смисао за опсервацију која му омогућава да забележи посебне и узбудљиве догађе и свака његова фотографија је лична и софистицирана, концептуална, али и хумористичка", рекао је Ло Кашо.

Принц Михаило од Југославије је рекао да је садржина изложбе у његовим путовањима, односно посматрању ствари које на њега утичу и које му причињавају задовољство.

"Желим да људи виде кроз моје фотографије оно што ја видим“, нагласио је он.

Како додаје, приказана изложба је попут слагалице, која осликава земље у којима сам боравио, као што су Русија, Француска, Швајцарска...

"Прву изложбу сам организовао пре пет година, и раније сам сматрао да је представљање изложбе превише личан чин, а сада је свака изложба коју организујем, за мене попут малог чуда“, истакао је он.

Принц Михаило од Југославије је унук последњег регента Југославије, принца Павла, а његов деда са мајчине стране био је краљ Умберто Други, последњи краљ Италије.

У својој каријери фотографа, принц је излагао на бројним манифестацијама на међународном нивоу, а међу последњим забележеним су изложбе у Сеулу и Санкт Петербургу.

На његовим фотографијама се могу видети елементи природе, архитектуре, људи, предмети који приказују смисао за логику...

Изложба ће трајати до 24. децембра, а заједнички је организују Италијански институт за културу у Београду и Театар Мадленианум.

Улаз је слободан.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести