ЈПФ у Ужицу: "Три зиме" у режији Јасне Ђуричић најбоља представа

УЖИЦЕ: Стручни жири 26. Југословенског позоришног фестивала доделио је награду Ардалион за најбољу представу Позоришту Промена из Новог Сада за "Три зиме" по тексту Тене Штивичић, а у режији Јасне Ђуричић.
pozoriste, predstava, zavesa pixabay
Фото: pixabay.com

Врхунска енергија младих глумаца, умеће обликовања карактера, изграђен став према релевантној теми која је одлично коресподнирала са гледалиштем, наводи се у образложењу жирија за награду представи која је у фестивалски репертоар уврштена накнадно, после отказивања учешћа Хрватског народног казалишта.

Ансамблу представе “Три зиме” додељен је и Ардалион за најбољег младог глумца и награда Политике "Авдо Мујчиновић".

Ардалион за најбољу режију припао је Егону Савину, за режију представе “Пучина“ по тексту Бранислава Нушића, у продукцији Југословенског драмског позоришта из Београда.

Према мишљењу жирија, сигурном редитељском руком и одличним познавањем Нушићевог опуса, Егон Савин је и овога пута показао да сваком делу приступа истраживачки и са суптилним односом према психологији ликова чини Нушићев текст блиским савременој публици.

Хана Селимовић за улогу Еве у представи “64“ по тексту Тене Штивичић у режији Алисе Стојановић, у продукцији Позоришта Атеље 212 из Београда, добила је Ардалион за најбољу женску улогу.

Ардалион за најбољу мушку улогу додељен је Ненаду Јездићу за улогу Владимира Недељковића у представи “Пучина“ по тексту Бранислава Нушића у режији Егона Савина, у продукцији Југословенског драмског позоришта из Београда.

Дарку Недељковићу за сценографију у представи “64“ по тексту Тене Штивичић у режији Алисе Стојановић у продукцији Позоришта Атеље 212 из Београда припао је Ардалион за најбољу сценографију.

Лана Цвијановић добила је Ардалион за костимографију у представи “Пучина“.

Ардалион за епизодну улогу отишао је Браниславу Зеремском за улогу Оливера у представи “64“

Специјална награда Ардалион додељена је Марку Ðокићу за дизајн светла у представи “64“.

Ужичка публика највећу оцену 4,89 доделила је представи „64“ Атељеа 212, “Три зиме“ су од публике добиле оцену 4,82, а „Пучина“ 4,70.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести