Мјузикл на Бајагину музику у Позоришту на Теразијама

БЕОГРАД: Следеће године се навршава 70 година од настанка нашег позоришта и ми ћемо тај јубилеј обележити извођењем мјузикла који ће бити инспирисан музиком Момчило Бајагић - Бајага, казао је Александар Ђаја, управник Позоришта на Теразијама на конференцији за медије у овом театру.
bajaga, tanjug
Фото: Tanjug

Он је нагласио да се Позоришту на Теразијама већ играју два мјузикла инспирисана песмама Здравка Чолића и Боре Ђорђевића. 

"Код нас на репертоару су мјузикли "Главо луда" и "Лутка са насловне стране". Први је инспирисан песмом Здравка Чолића, а други великим хитом Боре Ðорђевића. Када поставимо мјузикл који инспирисан Бајагином музиком онда смо се на специјалан начин одужили тројици најважнијих протагониста наше поп сцене", казао је Ђаја.

Управник Позоришта на Теразијама напомиње да је радни наслов тог мјузикла "Са друге стране јастука". 

"Имамо Бајагину сагласност за постављање тог мјузикла. Знамо да ће либрето написати наш цењени драмски писац Стеван Копривица", казао је Ђаја. 

Према његовим речима, на јесен београдску публику очекује премијера мјузикла "Тотални преокрет" у режији младе редитељка Ане Григоровић. 

"Прича прати судбине шест жена које се на недељној бази срећу на психотерапији, како би се на што адекватнији начин суочиле са препрекама на које наилазе у оквиру мушкоцентричног света у коме живе" казао је Ђаја. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести