На Дан позоришта "Ивкова слава у Призрену" и годишње награде

ГРАЧАНИЦА: У Дому културе у Грачаници 8. октобра биће обележен дан те установе и уручене годишње награде, а након тога биће изведена представа "Ивкова слава у Призрену".
w
Фото: pixabay.com

Овај комад је, према комедији Стевана Сремца који је сам адаптирао у драму, режирао члан ансамбла Народног позоришта у Приштини (са седиштем у Грачаници) Бојан Стојчетовић.

Премијера "Ивкове славе у Призрену" изведена је 10. маја ове године на сцени у Грачаници,а након тога су уследила извођења у Звечану и Београду.

Народно позориште ће, иначе, за најмлађе извести "Успавану лепотицу" 9. октобра у Доњој Гуштерици, а 10. октобра у Гораждевцу.

У овој представи за малу и велику публику ће се препознати многа деца, али и одрасли, јер носи универзалну поруку да је доброта једини начин да нам живот постане бајка. Представу је, према сопственом тексту, режирала чланица Приштинског позоришта Радмила Кнежевић.

Школа глуме Народног позоришта из Приштине у Грачаници наставља рад 9. октобра, када ће бити одржан и први час глуме у јесењој сезони, пренео је Kosovo online.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести