На Позорју отворена изложба „Сцена, маска, костим, лутка”

Под окриљем 62. Стеријиног позорја у горњем фоајеу сцене „Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта отворена је 58. изложба ликовних радова деце и омладине „Сцена, маска, костим, лутка”.
izlozba pozoriste
Фото: Dnevnik.rs

На конкурс, који се реализује у сарадњи Позорја и Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине пристигло је 1.660 радова из 52 установе са подручја целе Србије, а за излагање су одабрана 172 рада.

Жири поставке одлучио је да награде у категорији сцена добију Јелена Шовљански, ученица другог разреда Школе за дизајн „Богдан Шупут” и њена вршњакиња Лена Мијатовић из београдске Школе за дизајн текстила. Награда за најбољу маску припала је, пак, Елени Кузмин (ОШ „Прва војвођанска бригада”, Нови Сад), Атини Анакиев (ОШ „Светозар Марковић Тоза”, Нови Сад), Атили Шафранку (ОШ „Киш Ференц” Телечка) и Миљани Амиyић (ОШ „22. октобар”, Буковац)   

За костим су награђени Јелена Вељковић (ОШ „Бранко Радичевић”, Неготин), Данијела Yамбас (ОШ „Петефи Шандор” Нови Сад) и осмогодишња Катарина Сабадош, чији је рад послала Ликовна радионица новосадског Центра за ликовно васпитање. Алиса Суслов из новосадске Ликовне радионице „Чаролија” добила је награду за лутку, а у тој категорији награђени су и Имре Мохач из такође новосадског Студија „мАРТа”, те Анастасија Yамбас, ученица ђурђевачке ОШ „Јован Јовановић Змај”.

Награда за позоришни реквизит припала је деветогодишњој Тини Љубојевић, чији је рад послала Ликовна радионица „Блок арт” из Новог Сада, награду часописа „Машталица” добила је Река Ловаш из Ликовцне радионице „ЕмАрт” из Суботице, док су међу педагозима награђени Татјана Петровић из ОШ „Јован Јовановић Змај” из Ђурђева за колекцију радова, те Наталија Богуновић Штрбац из ТШ „Милева Марић Ајнштајн” из Новог Сада.

М. Стајић   

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести