Најављена премијера представе „Крзнена венера” у Позоришту младих

По мотивима филма „Венера у крзну“ Романа Поланског, у адаптацији и режији Момчила Миљковића, настала је представа „Крзнена Венера“ Позоришта младих, која ће премијерно бити изведена на Малој сцени овог театра у петак, 28. октобра.
Pozoriste mladih Dnevnik.rs/Arhiva
Фото: Dnevnik.rs/Arhiva

У представи главне улоге играју Тијана Максимовић, глумица Српског народног позоришта, и Данило Миловановић, млади глумац Позоришта младих.

- Ликови у овој представи су редитељ, који организује аудицију како би пронашао главну глумицу за своју представу, и глумица која жели да добије ту улогу. Али, као што у животу често бива, тако ни ова подела улога на крају није онаква каквом се чинила на самом почетку. Прелазећи из једне у другу па у трећу улогу, наши ликови откривају оно што су обоје морали или хтели да сакрију, свако из свог разлога. Питање ко је роб, а ко господар, ко је чекић, а ко наковањ, само је површинско. Оно што се добија када се загребе дубље, питање је истине и искрености. Наш редитељ користи представу како би прикрио истину која се некима можда не би свидела, можда чак ни њему самом. А глумица, као и свако коме је до глумачке професије стало, покушава да допре баш до те истине коју он највише скрива – каже редитељ Момчило Миљковић.

Причу о “Крзненој Венери” у Позоришту младих резимира глумица Тијана Максимовић, речима да “у представи побеђује глумица, а што се тиче борбе између редитеља и глумице, једина борба или битка одиграће се у глави те исте глумице да би постигла оно зашто је и дошла на аудицију.”

Глумац Данило Миловановић сматра да је манипулација кључна реч којом се бави овај текст. Он додаје да је срећемо на сваком кораку, да је некада посве отворена, а чешће перфидна и скривена.

- Једна оваква интимна прича заправо открива и извлачи на површину оно што нисмо знали о себи, притајене пориве, жеље, страхове који чуче дубоко у нама – сматра Данило Миловановић. – Поставља се и парадоксално питање, да ли је заправо онај који је подређен заправо онај ко доминира, јер, желећи да буде потчињен, заправо диктира правила игре.       

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести