Немања Лађић добитник УЛУС-ове награде Јесење изложбе

БЕОГРАД: Немања Лађић је овогодишњи добитник награде традиционалне Јесење изложбе 2020 Удружења ликовних уметника Србије (УЛУС), која се одржава од 12. новембра 2020 до 12. јануара 2021, у Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић" у Београду, саопштио је УЛУС.
УЛУС јесења изложба
Фото: УЛУС јесења изложба

Одлуку је донео жири који је заседао у саставу Симона Огњановић (Међународно удружење ликовних критичара - АИЦА-секција Србија), Драгана Б. Стевановић (чланица Управног одбора УЛУС-а) и Наташа Кокић (чланица и потпредседница Уметничког савета УЛУС-а).

Лађић је добио награду за 3Д анимацију под називом "Музеј површних забелешки".

Награда је ове године први пут додељена у виртуелном простору, на онлине разговору о изложби који је организован путем ЗООМ апликације и емитован преко YouTube УЛУС-ових канала и друштвених мрежа, као пратећи програм изложбе.

Поред ове награде, додељена је друга од шест великих награда УЛУС-а (Лауреати Јесење и Пролећне изложбе, награде Златно длето, Златна игла, Златна палета и Награда за проширени медиј), а лауреати свих ће бити представљени на Изложби награђених која ће бити отворена у Галерији УЛУС 20. јануара 2021.године.

Позив за пријем предлога за највећу награду Удружења - Награду за животно дело, УЛУС ће расписати у наредном периоду.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести