Нова премијера у Народном позоришту Сомбор

Народно позориште Сомбор, у предвечерје јединствене театарске феште на нашим просторима, „Позоришног маратона“, пред своју публику у петак, 18. маја, излази са још једном премијером, чији су аутори и учесници јуче представљени јавности.
d
Фото: Dnevnik.rs

Као четврту представу коју режира у сомборском позоришту, Оља Ђорђевић је нагласила да се у случају комада „Тенор на зајам“ Кена Лудвига ради о захтевном водвиљу који је био изазов пођеднако за њу као редитељку, тако и за чланове ансамбла сомборског театра.

– Пробе су нам протицале ипак у забавној и опуштеној атмосфери, за коју се надам да ће бити пренета и на публику – казала је редитељка, оцењујући на јучерашњој конференцији за медије поводом нове премијере, да се у случају „Тенора на зајам“ ради о тексту класичног водвиља смештеном у оперски миље, што је представљао изазов и за гласовне могућности глумаца. - Посебно ми је драго што у позоришту у коме се осећам као код куће имам прилику да радим са новом генерацијом, тек приспелих, младих глумаца, што је одлична пракса овдашње театарске куће да се брине о онима који треба да буду „свежа крв“ и унесу додатну енергију, коју овај комад и захтева.

Да се ради о, поред глумачки и певачки и о физички захтевној представи потврдио је Ненад Ђорђевић, тумач улоге Тита Марелија, којем је учешће млађих колега такође својеврсно освежење.

– Заиста се ради о исцрпљујућој, математички рпецизној представи која изискује максимум од глумца. Ипак, са уживањем сам прихватио ову улогу пошто морам да признам да сам на академији имао сан да певам арију „Несун дорма“, али ми професорка певања никада није то дозволила. Стицајем околности баш у овој представи коначно имам прилику да остварим свој давнашњи сан. - „похвалио“ се Ненад Ђорђевић, коме ће друштво на сцени правити и млади Александар Ристески у улози Макса, а који је управо на дан конференције за медије потписао и уговор о сталном ангажману са сомборским театром у којем је у претходном периоду већ играо две представе.

Њима ће се на сцени придружити и Давид Тасић-Даф, Милијана Макевић, Биљана Кескеновић, Вања Ненадић, Даница Грубачки и Немања Бакић, док редитељка Ђорђевић поред режије потписује и превод текста и избор музике. Сценографија је дело Диане Радосављевић-Миловић, костим потписује Биљана Гргур а захтеван посао корепетитора је био поверен Аготи Виткаи Кучера.

М. Миљеновић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести