Новосадска публика играла са глумцима на Ко је убио Џенис Џоплин

Маестрална изведба представе „Ко је убио Џенис Џоплин” СНП-а на летњој позорници, на крову ТЦ „Променада” у среду вече, натерала је успавану новосадску публику да три пута поздрави глумце на крају представе аплаузом и награди их за глуму, певање, али најпре атмосферу током које су се смењивале сузе и смех.
d
Фото: ТЦ Променада / Фејсбук

Аплауза и узвика није мањкало ни током представе, а да амбијент буде још другачији, организатори су се потрудили у џоплинском стилу, те поставили шанк поред публике, која је уживала у овој ноћи и на самом почетку комада из позоришта позвали публику да се опусти пред њиховом летњом позорницом. Несвакидашње је било и да је представа почела у 20 часова, када је још био дан, а завршила се ноћу. Чак ни ветар који је дувао у једном моменту није могао да охлади атмосферу.

На представу су дошли и они који иначе не долазе у позориште, Новосађани који живе у Београду, те они који слушају панк, али ипак поштују лик и дело Џенис Џоплин, која је ушла у круг „27” јер је тада завршила своје путовање на земљи. Њене нумере су пратиле овације, а после сваке песме као на концерту, следио је аплауз. Неуобичајено је било да публика устаје и одлази по освежење, а није нам промакло да је највише „ишло” пиво, које је одговарало пријатној пролећној ноћи. Рефлектори су привлачили и инсекте, али чинило се да то никоме не смета, па ни глумцима, који су били у „жижи”. Очигледно да се разноликој публици овакав концепт допао, те нису били, као што иначе умеју да буду успавани, већ су на омиљене песме устали и играли са стране, викали, смејали се и награђивали глумце аплаузом и узвицима као на концерту. Да се публика ужелела провода, позоришта, музике и смеха, било је очигледно, али представа, за коју и кажу да јој пристаје да буде одиграна на отвореном, неретко је доводила госте и до суза. Глумци су успели осим живота Џенис Џоплин, да донесу и делић Вудстока у Нови Сад, за шта су награђени посебним аплаузом, иако је било гледалаца који се у то време нису ни родили. СНП организује летњу позорницу на крову ТЦ „Променада” током јуна, и верујемо да ће се, као и у овој представи, тражити карта више, или донети столице са стране за оне жељне забаве.

М. Стакић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести