Опера "Коштана" на отварању театра "Бора Станковић"

Обновљено позориште "Бора Станковић" у Врању биће отворено 21. октобра извођењем опере Петра Коњовића "Коштана" Народног позоришта у Београду, настале према истоименој драмској причи Боре Станковића у режији Југа Радивојевића, најављено је из врањског позоришта.
pozoriste publika sedista pixabay
Фото: pixabay.com

Како је саопштено, Народно позориште у Београду, с поштовањем и љубављу према Бори Станковићу, учествоваће у отварању обновљеног позоришта у Врању које носи име тог чувеног књижевника и једног од најзначајнијих писаца српског реализма.

Оно што овај догађај чини посебним, огледа се и у чињеници да ће врањска публика бити у прилици да у свом граду први пут погледа оперску представу.

У оквиру свечаности поводом отварања нове зграде, Народно позориште у Београду представиће се дан раније, 20. октобра, и са интерактивном оперском представом за децу Волфганга Амадеуса Моцарта "Бастијен и Бастијена", под диригентском управом Стефана Зекића, у режији Ане Григоровић, као и изложбом "Нечиста крв и Коштана на сцени Народног позоришта", аутора Драгана Стевовића и Драгице Гаћеше.

Пројекат обнове позоришта у Врању и његовог свечаног отварања реализован је уз подршку Владе Србије и премијерке Ане Брнабић.

Три дана касније, 23. октобра, у Позоришту "Бора Станковић" почињу 39. "Борини позоришни дани", а фестивал ће отворити представа Народног позоришта у Београду "Родољупци", по тексту Јована Стерије Поповића, у режији Андраша Урбана.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести