Отказана премијера “Сељачке опере” у Новосадском позоришту

НОВИ САД: Сходно Одлуци, мерама и препорукама Владе Републике Србије у погледу смањивања негативних ефеката коронавируса, почев од 12. марта све позоришне представе и догађаји који се реализују на сценама Новосадског позоришта биће одложени до даљег, пише на сајту Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз, чиме се овај театар придружио свим осталим институцијама, које су исте одлуке донеле због епидемиолошке ситуације.
pozoriste publika sedista pixabay
Фото: pixabay.com

Отказују се све манифестације и догађања у позоришту, и представе и пробе, све што претпоставља већи број присуства. У таквим околностима јако је важно обезбедити присуство на радном месту, па смо се одлучили да глумци зауставе пробе, да техника, као помоћно особље, такође не долази до даљег на радно место, осим једног представника, који ће бити или бина мајстор или шеф технике, а да се администрација позоришта, дакле рачуноводство, правно радни сектор, у смањеном обиму обиму појави на радном месту. Менаyмент, то значи уметничко руководство и директор, и шеф правне службе, треба да буду перманентно присутни у театру, напомиње директор Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз Валентин Венцел.

Притом се прате реакције, односно упутства надлежних медицинских органа, каже Венцел, додајући да су у сталном контакту са сродним институцијама, позориштима, концертним институцијама, фестивалима...

Донета је и одлука да се откаже заједничка премијера са Националним театром у Сегедину, са којима радимо “Сељачку оперу” Беле Пинтера. Премијера “Сељачке опере” требало је да буде одржана пре два дана у Сегедину, али је одлучено да јуче буде само затворена генерална проба, а све репризе, односно сва играња се одлажу до даљег. Имали смо идеју, с обзиром да су у Мађарској раније забрањене све манифестације, да премијеру “пренесемо” код нас, међутим не можемо сад ни то, ако отпратимо све инструкције медицинских органа, наводи Венцел за наш лист.  

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести