Плесна представа Кармен из Братиславе вечерас у СНП-у

Словачко позориште за игру из Братиславе гостује вечерас у Српском народном позоришту, где ће на сцени „Пера Добриновић“, с почетком у 19.30 часова, извести плесну представу “Кармен”, на музику Родиона Шчедрина (“Кармен свита”) и Жоржа Бизеа. Аутор, редитељ и кореграф је Јан Ђуровчик.
karmen.jpg
Фото: snp.org.rs

Бизеова опера “Кармен” говори о свима добро познатој љубавној причи између Кармен и Дон Хозеа, која је инспирисала Родиона Шчедрина да компонује “Кармен свиту”, инструментално дело, често извођено и уз плес на сцени. Ова представа плесне групе Словачког позоришта за игру користи и ту и музику Жоржа Бизеа.

Ова једносатна представа изражава спој две филозофије, два света: либералног и конзервативног, напомињу у СНП- у, додајући да су европски медији забележили да је реч о представи с неконвенционалном кореографијом, која одузима дах.  Од премијере 2010, представа “Кармен” је гостовала у Лондону, Квебеку, Риму и Пекингу. Сада ће је први пут видети новосадска публика, у оквиру размене гостовања Словачког позоришта за игру и СНП -а.

Н.П-ј.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести