Почео Међународни фестивал позоришта за децу у Суботици

СУБОТИЦА: У Суботици је почео 24. Међународни фестивал позоришта за децу на коме ће до 29. септембра бити изведено 14 представа из 30 земаља и богат пратећи програм. 
24. Međunarodni festival pozorišta za decu Foto: Promo
Фото: 24. Међународни фестивал позоришта за децу Фото: промо

Фестивал који окупља најеминентније театрологе и позоришне ствараоце за најмладе отворила је Љубица Бељански Ристиц, наш цењени драмски педагог и визионар у области децје едукације, добитница награде „Мали Принц“. Поред ње награду " Мали принц" која се додељује за животно дело добио је и Борис Голдовски, чувени руски историчари и теоретичари позоришта, а признања лауреатима уручио је Директор фестивала Слободан Марковић.

Марковић је изразио задовољство због учешћа уметника из више од 30 земаља, али скренуо и пажњу да гости "нису дошли под најбољим условима" алудирајући на буџет овогодишњег фестивала.Госте овог еминентног фестивала поздравили су и градоначелник Суботице Богдан Лабан и и подсекретар Пиокрајинског секретаријата за културу иХаџи Зоран Лазин, који су констатовали да је фестивал стекао међународни углед, превазишао оквире Суботице и Србије и да се надају да ће Град и Покрајина уцинити да он буде још успешнији.

Током свечане свечане церемоније отварања наступила је петнаестогодишња Анастасија Стокин из Суботице, чланица Дечијег црквеног хора "Свети Роман Мелод", која је отпевала фестивалску химну "Пустите децу нек расту” , а програм су обогатили и чланови Културно-уметничког друштва занатлија "Ерне Лањи" из Суботице, као и кловн Арса с Марса.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести