Позоришна представа по Павићевој драми "Кревет за троје

БЕОГРАД: Прво јавно читање интерактивне драме "Кревет за троје" Милорада Павића, која ће премијерно бити изведена у новембру у сарадњи са Културним Центром "Влада Дивљан" и Културним Центром Панчево, заказано је за среду у 20 часова у Београдском Маркету, најавили су продуценти.
w
Фото: Dnevnik.rs

Ова представа биће реализована поводом два значајна јубилеја - деведесет година од рођења и десет година од смрти Милорада Павића, једног од наших највећих писаца.

Павић се у овом делу бави митом о Адаму, Еви и Лилит, кроз тему мушко-женских односа, проблематизовања патријархалног система, као и урушавања брака и породице - основних стубова друштва.

Адам и Ева су архетипски ликови, које не треба посебно објашњавати, а Лилит - по јудаизму, прва жена Адамова - фатална жена, која је демонизована, представља заправо вечиту фасцинацију и фантазију мушког, али подсвесно и женског дела публике.

Представа "Кревет за троје" представља централни сегмент докторског уметничког пројекта студенткиње Иване Томић на Универзитету уметности у Београду, под менторством Иване Вујић Коминац.

Режију потписују Ана Поповић и Марија Барна-Липковски, а у представи играју: Ана Танасковић, Вахид Ðанковић, Милица Петровић, Ðорђе Живадиновић Гргур, Михаило Лаптошевић и Нора Обрадовић.

Костим је ауторско дело Иване Томић, сценско решење осмислила је Невена Продановић, музику потписује Стефан Петровић, а за продукцију су одговорни Ивана Митровић и Душан Синђић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести