Позоришна премијера 12. јуна у Спомен-збирци Павла Бељанског

НОВИ САД: Поводом обележавања годишњице рођења дипломате и колекционара Павла Бељанског (1892-1965), у Спомен-збирци у Новом Саду која носи његово име, 12. јуна биће одржана премијера представе "У огледалу муза“ у режији и драматизацији Ибре Сакића, саопштено је из те установе.
spomen zbirka pavla beljanskog, dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Представа, која је део пројекта "Музеј младих“, реализована је у сарадњи с Театром младих "Мишоловка“, чији је комад "Шест портрета Павла Бељанског“ већ изведен са великим успехом, и уз подршку Управе за културу Града Новог Сада.

Ослањајући се на досадашња истраживања кустоса и серију изложби "Павле Бељански - пријатељ уметника“, овај позоришни комад приказује пријатељске односе између Бељанског и аутора дела из његове колекције.

Поред тога, кроз различите активности као што су радионице, дебате, пробе, представа доприноси афирмацији Спомен-збирке и упознаје ширу јавност с ликом и делом дародавца.

Кроз пројекат "Музеј младих“, Спомен-збирка Павла Бељанског наставља подстицање унапређења сарадње између музеја, удружења и грађања ради повећања квалитета и приступачности музејских програма за младе.

Улаз на представу 12. јуна у два термина (16 и 18 часова) бесплатан је, уз обавезно пријављивање због ограниченог броја места услед пандемије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести