Представа "24 баке" победник Фестивала Позоришта за децу у Суботици

Међународног фестивала позоришта за децу у Суботици припао је Шијанском уметничком позоришту за децу из Кине, за остварење “24 баке”, одлучио је жири у коме су били Ранко Рисојевић, Олга Заетс и Сенка Петровић после одгледаних 14 представа из 12 земаља.Представа, по оцени жирија има квалитет сваког сегмента и професионалну чистоту, одличну естетику и висок емотивни ниво, чиме задовољава публику готово свих генерација.
1

Награду за најбољу режију добио је Јакуб Максимов за представу “На вуковом трагу” Позоришта младих из Новог Сада уз констатацију жирија да је редитељ “успео да веома сложено и разуђено приповедање концентрише у једну хомогену позоришну целину”.

Наталији Топоровој је додељена награда за најбољу сценографију, у представи „Бајка о рибару и рибици“ Луткарског позоришта „Петрушка“ из Русије. Добитник награде за најбољу оригиналну музику је Гжегож Турнау, за представу „Дивна зелена птица“ Театра „Лалка“ из Пољске. За најбоље естетско и технолошко решење лутака награђен је Бориш Чакширан, за креацију у представи „Чудотворно кресиво“ Малог позоришта „Душко Радовић“ из Београда.

Пет равноправних награда за глумачко/аниматорско мајсторство додељено је: Саши Латиновићу за улогу Бака у представи „На вуковом трагу“ Позоришта младих, Ду Фанг за улогу баке, те Оу Јанг Хонг Јуан за улогу унука у представи „24 баке“, Ђурђи Вукашиновић Бабић за улогу Јежурка у представи „Јежева кућица“ Ђечијег позоришта Републике Српске из Бања Луке, ансамблу представе „Дивна зелена птица“ за колективну игру театра „Лалка“ из Пољске. Специјална награда за оригиналност и фантазију додељена је представи „Ципеле“ позоришта „Ла тете а л''еверс“ из Белгије. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести