Представа „Сан о Милени“ у Културном центру Зрењанина

ЗРЕЊАНИН: Представа “Сан о Милени” ауторке Јелене Богавац биће изведена сутра у 20 часова на великој сцени Културног центра у Зрењанину.
m
Фото: Ilustracija

Ова представа је едукативног карактера, а својеврсни је омаж и високопоетизован запис о животу и делу једне од најзанимљивијих српских сликарки Милене Павловић Барили. Представа почиње у 20 сати, а улаз је бесплатан. Домаћини догађаја су Удружење “Цеком” и Културни центар Зрењанина.

- Представа "Сан о Милени" настала је из документарног истраживања биографије сликарке. Драматуршку матрицу представе чине писма, документа, критике, дневнички записи, аналитички текстови. Дефинише најважније животне догађаје Милене Павловић Барили преламајући је кроз призму њених ремек дела – зато представа говори о Милени језиком симбола њене уметности. Видео рад формулисан је тако да покрива прегршт ликовних репродукција, те скенова докумената и писама уметнице. – најављују у КЦ Зрењанин.

У представи играју Тијана Вишковић, Јован Здравковић, Марко Панајотовић, Александра Вељковић и Миодраг Ковачевић. Режију и драматизацију потписује Јелена Богавац. Костиме и сценографију је осмислио Александар Ковачевић, а дизајн звука и видео-рад Игор Марковић. Миодраг Ковачевић је и стручни сарадник, истраживач, композитор и извођач песама на поезију Милене Барили. Покретач, продуцент и организатор је Тијана Вишковић, професионална глумица и председница Удружења уметника „Артиста“ (у чијој продукцији је настала ова представа).

Представа је извођена у Пожаревцу, Београду, и Новом Саду, а у плану је гостовање широм Србије и ван граница земље, с обзиром да се ове године обележава 110 година од рођења Милене Павловић Барили.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести