Премијера на луткарској сцени у Зрењанину: Авантура инспирисана романима Уроша Петровића

У Народном позоришту „Тоша Јовановић” у Зрењанину, вечерас у 18 часова на Луткарској сцени премијерно ће бити изведена представа „Неко се уселио у ону стару вилу“, у режији Драгане Милошевски Попове.
zrenjanin centar
Фото: Dnevnik.rs

Представа је рађена по мотивима дела Уроша Петровића, а ауторка драматизације је Милена Деполо.

- Највећа инспирација за ову представу дошла је од дела Уроша Петровића. Наравно, најважнија ствар у његовим романима јесу загонетке које он поставља пред своје јунаке и младе читаоце. Оне свакако заузимају важан део и у нашој позоришној авантури. Међутим, оно што нас је драматуршки и редитељски највише заинтригирало јесу невероватни и чудесни простори у које Урош смешта своје јунаке. Соба успомена, Соба трофеја, Подводна соба само су неки од њих. Размаштавале смо те просторе и размишљале шта би сваки од њих могао да донесе нашим јунацима, какав траг би Фјуријусов загонетни парк могао у њима да остави - наводе Милена Деполо и Драгана Милошевски Попова.

Уласком у Фјуријусов загонетни парк, Лира и Лун добијају могућност да, како додају ауторке ове представе, бар на неко кратко време, посматрају себе и свој живот са стране, да из друге перспективе сагледају свој однос, своје одлуке и себе саме.

- А управо то је оно најлепше што нам доноси позориште – када уђемо у салу и када се угаси светло, ми улазимо у неки други свет који нам поставља питања и инспирише нас да промишљамо онај свет који смо „оставили“ испред позоришта – истичу Милена Деполо и Драгана Милошевски Попова.

У представи играју: Предраг Грујић, Татјана Бараћ, Наташа Милишић, Снежана Попов, Олгица Трбојевић Костић, Кристиан Кардош, и Мирослав Маћош.Сценографија, костимографија и креација лутака поверена је Благовести Василевој, а композиторка је Ирена Поповић Драговић.  

     Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести