ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ БРАНКЕ БАЈИЋ ЈОВАНОВ У КЦНС Старење, стереотипи и дискриминација

Премијера представе „Пробуђене: 11 ½ старих жена”, ауторке и редитељке Бранке Бајић Јованов, одржаће се у суботу, 23. марта од 19 часова на Великој сцени Културног центра Новог Сада, Католичка порта 5.
а
Фото: Дневник / промо

Како би то било када би у представи која говори о одређеној дискриминацији проговорили они који се суочавају с њом, али не кроз тело и глас глумаца и глумица већ кроз њихове сопствене гласове?

У овом првом уметнички ангажованом позоришном процесу, специјално дизајнираном за старије особе, уместо глумица, у главне улоге постављено је 11 жена старијих од 65 година, које храбро проговарају о изазовима старења, стереотипима са којима се суочавају и дискриминацији коју доживљавају као старије жене. Оне настоје да пренесу интимно, огољено и искрено суочавање са процесом старења, посебно се фокусирајући на два важна животна прелаза: транзицију из активног радног живота у пензионерско доба и суочавање с губитком вољене особе.

Фото: Dnevnik.rs

Представа је докторски уметнички рад Бранке Бајић Јованов, докторанткиње Академије уметности у Новом Саду, рађен под менторством проф. др ум. Ивана Правдића. Бранка Бајић Јованов је самостална драмска уметница - глумица и драмска педагошкиња.

Фото: промо

Улаз на представу је слободан, али је због ограниченог броја места неопходна резервација на телефон 063/8809-386 или мејл articokaudruzenje@gmail.com.

А. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести