Радивојевић: Шербеџијина улога у "Вирџинији" круна каријере

БРИОНИ: Улога Џорџа Радета Шербеџије у представи "Ко се боји Вирџиније Вулф" у режији Ленке Удовички представља круну његовог позоришног стваралаштва, казао је Танјугу редитељ Југ Радивојевић, који је од недавно и директор Београдског драмског позоришта. 
rade serbedzija
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Премијера представе "Ко се боји Вирџиније Вулф", која је одиграна се 29. јула на Малом Бриону привукла је велику пажњу у читавом региону, а публика и критика хвале изузетну глумачку креацију протагониста комада. 

Поред Радета Шербеџије који се појављује у улози Џорџа, у представи играју Катарина Бистровић Дарваш, првакиња ЗКМ, Милан Марић у алтернацији са Љубомиром Булајићем и Мартином Грђаном, Ника Иванчић у алтернацији са Ромином Тонковић. 

Представа је настала у копродукцији позоришта "Улyшес" и Београдског драмског позоришта, а Радивојевић напомиње да Шербеџију познаје од почетка деведесетих година прошлог века. 

"Тада је Раде снимао филм "Нечиста крв" у Врању. Био сам тада бруцош на студијама режије и био срећан што сам га упознао. Раде је играо у комаду "Ко се бији Вирџиније Вулф" 1990. године у Београдском драмском позоришту у режији Душана Јовановића, када је Ленка Удовички била асистент режије" казао је Радивојевић и изразио задовољство јер се Шербеџија враћа на сцену Београдског драмског позоришта у култном комаду Едварда Олбија. 

"Београдско драмско позориште биће привилеговано јер ће имати Радета Шербеџију у сталном репертоару. Он у комаду "Ко се боји Вирџиније Вулф" бриљира и улога Џорџа је круна његовог позоришног ставаралаштва што ће публика у нашем позоришту имати прилике да види од 7. до 11. октобра. Имамо изванредан глумачки ансамбл са нашим Миланом Марићем и првакињом ЗКМ Катарином Бистровић Дарваш...Сигуран сам да имамо представу коју ће публика јако волети, а фестивали радо позивати" казао је Радивојевић. 

Обавезе директора БДП- а му не дозвољавају да претерано размишља о наредним пројектима где би био ангажован као редитељ. 

"Мени је успех БДП-а сада приоритет. На отварању сезоне имамо представу "Сумрак богова" у режији Јагоша Марковића која настаје по чувеном филму који је режирао Лукино Висконти. Ексклузивитет те представе је околност да се игра на малој сцени. До краја сезоне у плану нам је постављање још три представе у Београдском драмском позоришту" казао је Радивојевић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести