"Ружица Сокић” Милици Гојковић

БЕОГРАД: Младој глумици Милици Гојковић у Атељеу 212 уручена је годишња награда "Ружица Сокић", коју додељује Фондација Ружице Сокић за најбоље глумачко остварење у позоришној сезони 2017/2018.
milica gojkovic
Фото: Youtube Printscreen

У образложењу Управог одбора Фондације, које је прочитала глумица Весна Милекић, истиче се да се Гојковићева својим запаженим улогама показала као једна од најперспективнијих и најдаровитијих уметника млађе генерације те да је красе глумачка убедљивост, емотивност, шарм, нарочито изражена интелигенција и глумачка експресија. Милица  Гојковић, која је недавно постала члан Југословенског драмског позоришта, привукла је пажњу у протеклој сезони улогама у представама "Човек, звер, врлина" Београдског драмског позоришта, "Под жрвњем", "Месец дана на селу" и "Врат од стакла" Југословенског драмског позоришта, "Деведесете" Народног позоришта, "Казимир и Каролина" Атељеа 212, али и улогом Маре у серији "Сенке над Балканом".

Глумац Небојша Дугалић, у чијој је класи Гојковићева дипломирала, истакао је да је реч о глумици која је комплетно талентована, што је реткост, глумици која може да игра апсолутно све и по којој ће, уверен је, у будућности позоришта креирати свој репертоар. Глумица Анита Манчић је указала на њен неоспоран таленат, који је назвала "посебним делом природе" и који "морамо да поштујемо као божански дар". Милица Гојковић је узбуђена и са сузама у очима захвалила Дугалићу и Анити Манчић на дивним речима и истакла да је најсрећнији човек на свету када "има такав ветар у леђа".

Филмови Ружице Сокић оставили су дубок траг у мом животу. Мислим да сам уз филм "Кад будем мртав и бео" проходала, а њена улога у филму "Жута" била ми је велика инспирација за улогу Маре која ми је и отворила нека врло важна и велика врата. Она је некако успела да људе са маргине игра на невероватно духовит, бескрајно шармантан и дирљив начин, а то не може да не буде инспиративно, рекла је Гојковићева.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести