Шаргин: Тешко је живо позориште заменити снимком

БЕОГРАД: Дан позоришта прославља се широм света, нажалост због актуелних догађања, иза спуштене завесе, а глумица Нада Шаргин за Танјуг говори како на њу утиче катанац на театрима и студијима.
SarginNada-BLu001
Фото: Дневник (Б. Лучић)

Пре неколико дана Народно позориште емитовало је онлајн представу „Иванов“ у којој Шаргин тумачи Ану Петровнову, иако је снимак био добар, ипак, како глумица истиче, тешко је глуму са дасака пренети на интернет.

У овом тренутку веома је драгоцено то што су позоришта одлучила да емитују представе онлајн, мислим да је публику то обрадовало.

Међутим, гледати позориште које је жива ствар на тај начин... Просто другачије је, није то то, сматра Шаргин.

Важно је, додаје, какав је снимак, звук, али и како је режирано, јер тај који снима предству мора бити упознат са њом - врло је лако испусти прави тренутак, израз и емоцију, „то публика у позоришту осећа“.

Можда је још лепше и вредније пуштати представе које нису више на репертоару. Имамо добре снимке од пре 30 година. Публика би могла да види све те дивне режије, глумце... Синоћ је емитован „Хадерсфилд“ са сјајним Глоговцем. То је заиста дивна прилика за публику, каже глумица.

Што се тиче затворених позоришта и одложених проба, оптимистчна је и сматра да чим све прође и буде одговорно да се поново крене са радом, све ће се и вратити у нормалу, а „с којим последицама...време ће показати“.

У овом тренутку морамо бити позитивни. Цео свет је у ситуацији која је свима непозната. Лично се трудим да паметно искористим време које ми је дато. Да радим на себи, да се пропитујем и промишљам, истиче Шаргин.

Одговорност је на свима, каже, поготово на родитељима који због своје деце морају да покажу стабилност и озбиљност.

Не смемо се предавати страху, улазити у психозе и гајити негативно размишљање. Приоритет је окренути се себи и својој породици и остати прибран и достојанствен и пребродити сва искушења, закључује глумица.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести